Spirituele reizen

Al een aantal jaren organiseer ik (soms in samenwerking met Middenoostenreizen.com) spirituele reizen naar diverse landen, zoals Zuid-Frankrijk (katharenland), Engeland (graancirkels en krachtplekken), Schotland (krachtplekken), Iona (vrouweneiland voor Schotse kust), Bosnië (piramides),  Egypte (woestijnreis) en Jordanië (Petra en woestijnreis), Palestina, Iran, Oman. De reizen staan altijd in het teken van verbinding maken met de krachtplekken in dat land en spiritueel leiderschap. Wil je met een eigen groep op pad, dan kan ik de organisatie en begeleiding op mij nemen.
Reviews over de diverse reizen onderaan deze pagina.
Voor info mail: m.vendrik@planet.nl

Reisplanning 2023:

10 – 24 augustus – Schotlandreis (vol)
27 oktober t/m 7 november – Egypte woestijnreis (nog 1 plek)

Jordanië natuur-/woestijnreis 

Dit jaar kan deze reis helaas niet doorgaan, nieuwe datum in 2024! 

Programma (onder voorbehoud):

Na aankomst in Amman rijden we naar Dana, waar we overnachten en de volgende dag een prachtige wandeling door het Dana National Reserve zullen maken.

Het is nog niet duidelijk of we ook Petra zullen aandoen.

Zeker gaan we naar de Wadi Rum woestijn, waar we 5 dagen en nachten zullen rondtrekken met kamelen, verzorgd worden door bedoeïenen en slapen onder de sterrenhemel. Deze dagen zal je de enorme stilte en grootsheid van de woestijn ervaren. Een ervaring die alle vorige deelnemers altijd weer aangeven als een helende en meditatieve ervaring! (zie reviews onderaan deze pagina)

De voorlaatste dag rijden we naar een resort aan de Dode Zee, voor de laatste overnachting, waar je heerlijk kunt dobberen in het zoute water  op het laagste punt op aarde (400m. onder de zeespiegel). Ook weer een bijzondere ervaring!

Hier vandaan rijden we de laatste dag naar Amman om weer terug te vliegen naar Amsterdam.

Deelname: € ….,-  incl. vlucht, vervoer, overnachtingen (eenvoudig), begeleiding bedoeïenen, kamelen en meeste maaltijden. Excl. enkele maaltijden en tips voor de gidsen.

meer info of aanmelden: m.vendrik@planet.nl – tel. 06-23652951 
Voor een paar impressiefilmpjes van de woestijn, klik op onderstaande linkjes of filmpjes:

Wadi Rum – afdaling met kamelen
kamelentocht


Egypte woestijnreis 

 

27 oktober t/m 7 november 2023

Deze reis door de prachtige Libische woestijn zal in het teken staan van stilte/meditatie, verbinden met moeder aarde.

Aankomst in Caïro, waar we met transfer naar een Bed & Breakfast gaan met uitzicht op de Piramides.
Dag 2 zullen we de Piramides en de Sphinx gaan bezichtigen.
Dag 3 tijd voor Nationaal museum of piramides van Djoser
Dag 4 is de transfer naar Baharya oase in de Libische- / Westelijke woestijn (5/6 uur), waar we zullen overnachten in het Elysium, een prachtige rustige plek in deze oasestad.
Dag 5 rijden we o.l.v. Bedoeïenen met jeeps naar de Chrystal Mountain, waar we 1 nacht zullen verblijven. 
Dag 6, 7 en 8 gaan we met kamelen via de zandduinen naar de White Desert. Dit kunnen lange kamelentochten zijn, maar de stilte van de woestijn en de beloning van de White Desert is heel groots.
De dagen in de woestijn geven je de gelegenheid om helemaal bij jezelf te komen, je te verbinden met de oerkracht van moeder aarde en je eigen Bron. Het slapen onder de sterrenhemel is een enerverende ervaring en de verzorging door de Bedoeïenen is zeer heilzaam.
Dag 9 verblijven we een extra nacht in de White Desert om werkelijk de stilte/rust te integreren.
Dag 10 rijden we terug naar het Elysium voor een overnachting
Dag 11 transfer naar Caïro, waar we nogmaals in het B&B zullen overnachten
Dag 12 terugvlucht naar Amsterdam.

Groepsgrootte ongeveer 8 personen.
Deelname: € 1450,- , incl. transfer vliegveld, overnachtingen in Caïro met ontbijt, transfer naar Baharyia, begeleiding van het team in de woestijn, maaltijden en drinken in de woestijn, kamelentocht, overnachtingen Elysium HB.
excl. vlucht, diners in Caïro, toegang piramide, gids en tips.

Bij interesse mail: m.vendrik@planet.nl of bel mij : 06-23652951


Reviews:

Egypte november 2022:

De woestijn spreekt..

Slapende onder de sterrenhemel de rijzende zon als een rode bal direct voor ons. 

Het is een voortdurende beleving van veranderende kleuren, hoogtes, en gesteenten. Van uitgestrekte zandvlakten en een enkele oase, naar de bergen. De cadans van de  kamelen lopend over het reine zand met hun oren alert naar achteren, de gracieuze beweging van hun kop de horizon aftastend. Hier en daar etend van distelachtige struiken. Ze zijn in contact met hun fluitende kamelenverzorgers. 

De stilte en soms de iets hardere wind in je oren. De heldere, frisse en wolkenloze luchten. 

S’ Avonds de zonsondergang die de witte bergen volledig kleurt. De heerlijk etensgeuren en het woestijnvosje die dit ook niet ontgaat. Het vuurtje waarin de pitabroodjes worden gebakken voor de volgende ochtend. De vertrouwde en gezellige groepsdynamiek. 

Georganiseerd door Maria. Fijne, directe en eerlijke contacten met een heel goed en leuk team daar. 

Haar kijk op het geheel, uitreiking naar haar omgeving , het ‘hoeden’ van haar medereizigers, kamelendrijvers en samenwerkende Egyptenaren maakte het relaxed. 

Het is puur en intens de beleving van de natuur in de woestijn, een prachtig geheel. 

Onder de indruk neem ik afscheid met het verlangen om de mensen en de woestijn  wederom  terug  te zien. Bedankt! 

Mirjam

Egypte november 2022:

Een lang gekoesterde wens gaat eindelijk in vervulling: de piramides zien in Egypte en…na mijn reis van vorig jaar naar de Sinaïwoestijn verlang ik naar een nieuwe ontmoeting met de woestijn, bijna als naar een geliefde. Wakker worden op een paar honderd meter afstand van de Grote Pyramide van Gizeh en de Sfinx is een niet te bevatten ervaring. Het bezoek aan de graftempel van Djoser in Sakkara en het betreden van de koningskamer in de grote piramide maakt oude herinneringen wakker en wekt verbinding met Al dat Is. Het contrast tussen de vervuilde en levendige chaos van Cairo met haar 34 miljoen inwoners en de puurheid, de ruimte en de “leegte” van de woestijn is zo groot. Dankzij de krachtige en liefdevolle bedding van Maria, een fijne kleine groep medereizigers, een bezielde gids, bedreven chauffeurs, woestijnkenners, kamelendrijvers en gewillige doch eigenzinnige kamelen voel ik me bijzonder veilig en kan ik me overgeven aan alle indrukken. In de woestijn ervaar ik een diepe verbinding met de aarde en de elementen, laat ik me dagenlang wiegen op de rug van een kameel en glijden de laatste resten van gevoelens van afgescheidenheid en weerstand van me af. Deze plek op aarde spiegelt mijn eigen weidsheid en gevulde Leegte en brengt eenheidsbewustzijn. De vroege ochtendzon op mijn naakte huid bij het dagelijkse ochtendbad raakt vreugde aan en levenslust. Het samenzijn in Stilte, de fijne diepzinnige gesprekken en de enorme gastvrijheid van onze begeleiders en hun met liefde bereide overvloedige maaltijden vervullen me tot in diepe lagen. Dankbaar verlaat ik de omarming van de woestijn om de chaos van Cairo en het dagelijkse leven weer op te zoeken en kom tot de ontdekking dat ik in staat ben om beide zonder oordelen helemaal toe te laten.
Wat een rijkdom, wat een reis!!!

Marjolijn

Jordanië oktober 2022:

Negen jaar geleden was ik met man en kinderen in Jordanië en zei ik tegen mezelf: hier wil ik ooit een keer naar terug. Die wens kwam eind september uit. Met een groep van 8 bezochten we in 10 dagen tijd 5 prachtige plekken: Dana natuurreservaat, Little Petra, Petra, de Dode Zee en Wadi Rum. Voor mij persoonlijk waren de 5 dagen in Wadi Rum het absolute hoogtepunt van de reis. Op kamelen diep de stille woestijn in en slapen onder de sterren. De rust van de natuur in combinatie met alle mooie gesprekken met mooie mensen en onze ‘spiegelende’ kamelen, brachten nieuwe inzichten en aanknopingspunten voor verdere persoonlijke ontwikkeling. Maria speelde hier een belangrijke rol in. Zij was rustig aanwezig zonder dwingend te zijn, keek rond, zag wat eenieder nodig had, regelde de dingen die moesten en gooide er ook nog de nodige humor in. Bovendien konden we door haar contacten met de lokale bevolking, het échte leven proeven van de bedoeïenen. Het was een reis die ik in meerdere opzichten nooit zal vergeten!

Judith

Maria, voor mij ben jij alles in één. Je bent een leider, een moeder, een vriendin van ons.  Je regelt heel veel, ook achter de schermen, meer dan wij kunnen zien en je bent ook onderdeel van de groep. Je schakelt tussen al die verschillende rollen in no-time, van spirituele gesprekken tot lol op weg naar de wc’s…en dat doe jij op zo’n natuurlijke manier. Je biedt veel veiligheid en hebt veel wijsheid. Ik weet dat je er bent als ik je nodig mocht hebben. Je geeft kleine tips waar ik ook weer mee verder kan. Je hebt een sensitiviteit en gevoeligheid  hoe je je in al die rollen moet verhouden en je weet wanneer je dichtbij moet komen, afstand moet houden en ziet wat de ander nodig heeft en dat doe je met een soepelheid en speelsheid, met gemak en dat bewonder ik. Dank dat je ons ZO dicht bij Jordanië hebt gebracht en ik ben zo trots op je als je daar dan zit tussen al die mannen die je zo waarderen en je op handen dragen en dat is niet zomaar!

Yvette

Jordanië oktober 2021:

Jordanië, het Midden Oosten… Weinig wat mij hier naartoe trok. Totdat Maria mij overtuigd had, ‘het is een soort thuiskomen’ zei ze. Nou vooruit, we gaan het ervaren… 
Geen seconde heb ik hier spijt van gehad. Wat een onwijs mooi land is het. Fijne mensen, heerlijk eten en een hele fijne reisleidster die samen met de lokale gidsen voor een onvergetelijke, maar ook zorgeloze, reis hebben gezorgd. Wat de woestijn met je doet is niet te beschrijven, dit moet je ervaren!
Ik snap heel goed waarom Maria hier telkens weer met zoveel liefde naartoe gaat. Een aanrader voor iedereen. Want wat is er nou leuker dan op reis te gaan met Mijn moeder! 

Floor, dochter van Maria 🙂

Wauw, wat een prachtige ervaring was het om met Maria door het gastvrije (en veilige!) Jordanië te reizen. Een zeer afwisselende reis met culturele, sportieve, ontspannende spirituele en liefdevolle momenten in de reis. Eigenlijk niet in woorden samen te vatten. Je moet het meemaken!
Arthur

Retreat Her-Bronnen met Marjanne Huising:

Wat ben ik blij dat ik gehoor heb gegeven aan mijn innerlijke roep om aan te sluiten bij de retraite. Een sprong in het diepe want ik kende niemand. Het voelde meteen als thuiskomen door het warme en liefdevolle welkom. De retraite heeft me veel gegeven. Een mooie reis naar binnen, naar mijn bron. Alleen en samen. Samen met een groep prachtige vrouwen, een veilige bedding, verbinding, natuur, rust, stilte, loslaten en beweging. Maria en Marjanne als hoedsters naast en achter je als het nodig was. Zoveel mooie energie, zo waardevol. Ik ben zo dankbaar dat Maria en Marjanne op mijn pad zijn gekomen.
Marjolein

Een rustpunt in een veranderende wereld, terugkeren naar de bron in jezelf en de natuur, dat wat de retraite Her-Bronnen voor mij. De fijne, veilige groep, en ieders proces, werd met respect, liefde en humor begeleid door Maria en Marjanne. En hoe heerlijk is het om alle maaltijden verzorgd te krijgen 🙂

Sabina

Spirituele rondreis Jordanië oktober 2019:

Met een mooie niet te grote groep heb ik een avontuurlijke reis door Jordanië gemaakt. Petra stond al lang op mijn lijstje, en was zoals gehoopt heel indrukwekkend. Wandelen in de bergen van het Dani reservaat met prachtige vergezichten bracht mij steeds meer in de rust, bij mezelf, los van thuis en van internet. Dit werd versterkt door de meerdaagse kamelentocht in de Wadi Rum, met een fantastische verzorging door de bedoeïenen. Maria is een prettige begeleider: ze is er als het nodig is, neemt de leiding waar het past, blijft onder alle omstandigheden rustig en beweegt flexibel mee met wat zich aandient. Verder luistert ze goed en is ze ook nog geestig😊 Veel dank voor een onvergetelijke reis!

Een paar korte gedichtjes geven de sfeer weer:

Stap voor stap
Stok voor stok
Hoger en hoger
Steen na steen
Van uitzicht naar vergezicht
Djamil djiddèn

Ochtendgerommel in de woestijn
Vuurtje voor de thee
Matrasjes klaarleggen
Tassen inpakken
Woestijndouche

Kamelen worden verzameld
Sabbah algeer
Ontbijtje…

Geel zand, rood zand, Wadi zand
Rotsen weerkaatsen
de roep van de kamelenman
Schommelend genieten
van de stilte
Thee in de schaduw.

MK

Malta september 2019 met Marjanne Huising:

Op reis met de elementen, Maria en Marjanne op Malta

de gezichten
in het verharde megalithische gesteente
kijken mij aan
trekken mij naar binnen
verbinden mijn onbewuste
met de oer gevoelens van  Malta
een onbeschrijfelijke rijkdom gevend

het blauwgroene water
rondom de droomeilanden
laat door transparantie
haar verborgen schatten zien
en opent de mijne
oude geschiedenis, oeroude wijsheden
verzonken in de zee
komen als kleurrijke  luchtbelletjes  omhoog
voeden mijn ontwikkeling
laten mij ademen

een onvergetelijke reis naar binnen
door het buiten zijn bij
de  soms versteende aarde
het zuivere zoute water
het  vurige vuur van de zon
en de luchtige ruimtelijkheid
zorgend voor de humor

de verbeeldende Maria
in de kerken
aan de muren van de huizen
en andere wijze vrouwen om  mij heen
geven mij het thuisgevoel

deze onbetaalbare ‘souvenirs’
die mij troosten in mijn heimwee
zodat ik nog steeds
in mijn element mag zijn

©Mathilde Klomberg-Reijrink


Ierland april 2019 met Marjanne Huising

Een begeleide, spirituele reis was helemaal nieuw voor mij. Aanvankelijk was er ik er zelfs een beetje zenuwachtig voor. Maar al heel snel voelde ik mij op mijn gemak in het prachtige Ierland en omringd door lieve reisbegeleiders en reisgenoten. Er was veel ruimte voor rust en voor gewoon ‘te zijn’ en ‘te ervaren’. Iets wat we in het alledaagse drukke leven toch meer en meer missen. We hebben prachtige, haast sprookjesachtige, plekken bezocht. Genoten van de indrukwekkende landschappen met eeuwenoude bomen, met mos bedekte rotsen en de altijd aanwezige oceaan. Ierland heeft mij nieuwe ervaringen gebracht en ik draag de rust die ik daar gevoeld heb nog altijd bij mij. Ik ben heel dankbaar voor deze reis!
Ilse Plessers
België

Woorden doen eigenlijk tekort aan wat ik ervaren heb in Ierland, maar ik ga het toch proberen. Ik heb ontzettend genoten van de magische landschappen, de oeroude stenen en bomen, en prachtige bloemen. Het voelt alsof de sluier met de andere werelden/dimensies dunner is, waardoor voelen en verbinden makkelijker is. Maria en Marjanne hebben heel goed voor ons gezorgd. We hoefden ons nergens druk om te maken, er was een goede balans van activiteiten en we hebben heerlijk gegeten! Tegelijkertijd waren ze ook gewoon deel van de groep. Daardoor en zeker ook door mijn lieve, mooie reisgenoten voelde het als een warm nest met een heerlijke ontspannen sfeer en alle ruimte voor iedereen om te ervaren op haar/zijn eigen manier. Bedankt lieverds en tot de volgende reis!
Leonie Los

Oman maart 2019:

Na verzamelen en kennismaken met de groep (9 mensen) op Schiphol, vertrokken we via tussenlanding in Damman naar Muscat. Een 16 daagse reis met heel veel indrukken. Van Lieflijk naar ruig en van koud naar warm, van bergen naar woestijn, naar zee. Oman is vrij nieuw, maar heeft nog genoeg oudheid om van te genieten. Veel mooie natuur, vooral richting zuiden steeds meer groen.
Dankzij Maria en “Yvo en Ahmed” als geweldige chauffeurs is het gelukt om deze reis voor ons allen onvergetelijk te maken.
Erna

Jordanië oktober 2018:

Op reis naar Jordanië onder begeleiding van Maria Vendrik.
Dit was een reis waar ik niets anders kon dan puur en alleen maar aanwezig zijn in het moment. Het prachtige land en het vriendelijke Jordaanse onthaal voelde als een warme verwelkoming.
Maria bracht ons naar de mooiste plekken waar we genoeg tijd hadden om alles in ons op te nemen.
Met een camera vol geklikt met foto’s en een hart vol met mooie herinneringen denk ik met liefde terug aan deze reis, het land en de goede begeleiding.
Dank je Maria en tot een volgende keer.
Ursula Hilgers

Glastonbury reis juni 1018 met Marjanne Huising:

Het was een geweldige week, bijzondere ervaringen, de energie, de verbindingen met de groep, het was allemaal prachtig. Maria en Marjanne zijn een super team. Zo dankbaar dat ik hierbij mocht zijn!
Gemma Heestermans

Iran mei 2018:

Alweer een dikke week thuis maar nog steeds met een glimlach om mijn mond, zó heb ik genoten van de reis door het prachtige Iran. Shiraz – Bazm – Yazd – Garmeh – Isfahan – Kashan – Qom – Alborz Gebergte. De rijke cultuur, de gezellige bazaars, de wonderschone natuur en …. de enorm gastvrije mensen, waar je ook kwam. De overnachtingen waren elke dag weer een verrassing. Sprookjesachtige hotels, slapen onder de sterrenhemel in de woestijn of een guesthouse in de (besneeuwde) bergen. Grote dank aan Maria, die deze reis bijzonder liefdevol, respectvol en vol humor vorm heeft gegeven en begeleidt.
Helma

Palestina november 2017:

Dank Maria Vendrik voor je liefdevolle begeleiding. Voor een ieder die op een dieper niveau wil kennismaken met het Midden Oosten kan ik je haar reizen van harte aanbevelen. Een prachtige combinatie van cultuur, natuur, spiritualiteit, ruimte en puur genieten.
Margje

Reizen met Maria is
Go with the Flow,
wat er ook gebeurt,
zij blijft kalm.
De ideale bedding
voor veiligheid en avontuur,
nieuwe verten verkennen
en Thuiskomen…
Bep

Jordanië oktober 2017:

Eleven days in Jordan: a spiritual journey. We travelled from North of Jordan (close of Sirian border) to Red Sea, South of the country. In each stopover, an astonishing wonder was  waiting for us: landscape, people, culture.
It was a many different aspects journey: there was several challenges in the outside and also inside us. María Vendrik was always lovingly looking after the group and supporting its energy; making possible that each one reachs his own requirement level.   Timing between action and breaks was well decided. Cuisine was excellent, and the same about guides, drivers, camel keepers, cooks, and everyone’s solicitude. Jordan people is very friendly.
I am very happy and thankful for having shared the experience with this group.
Alejandra, Argentina

Vanaf de eerste ontmoeting in de luchthaven was er een sfeer van verbondenheid in ons reisgezelschap. Bij onze aankomst in Amman werden we heel hartelijk onthaald en maakten we ook kennis met onze chauffeur Saif. De eerste 2 nachten sliepen we in een ware hof van Eden bij een landhuis met een zwembad waarvan het water door een natuurlijke warmwaterbron werd gevoed. Na de archeologische hoogtepunten van de ruïnestad in Jerash zakten we af naar de Dode Zee. Drijven in het zachte, zoute water van de Dode Zee en onszelf insmeren met heilzame modder was een hele leuke, unieke ervaring. Hierna sliepen we heerlijk in een luxehotel. De volgende verrassende ervaring kregen we in de Wadi Mujib. Midden in de woestijn kronkelt een snelstromende rivier door een smalle kloof zich een weg naar de Dode Zee. We hebben ons een weg gebaand stroomopwaarts, door het soms borsthoge water. ’s Avonds kwamen we aan in een tentenkamp van Bedoeïnen in de bergen. Lekker gegeten en gezellig samen een waterpijp gerookt. ’s Ochtends via een prachtig bergpad gewandeld naar Petra. De aanblikken van deze rotsstad zijn onvergetelijk. De volgende dag vertrokken we naar de Wadi Rum voor onze zesdaagse trektocht door de woestijn. Dit was echt een onvergetelijke ervaring. Elke dag door adembenemende landschappen, vaak in stilte, schommelend op een dromedaris verder trekken. De avonden sliepen we buiten onder de blote hemel op matrassen in een slaapzak. Het begeleidende team maakte heel lekkere en gevarieerde maaltijden klaar. In de woestijn bestond er ook geen tijd. Het tijdsbesef valt volledig weg. Geen klokken, geen afspraken, geen planning. Gewoon de neus van de kameel volgen en inspelen op het moment. Zalig. Na onze laatste woestijndag zakten we af naar de badstad Akaba. We verbleven weer in een heerlijk luxehotel waar we het woestijnstof van ons af konden spoelen en we lekker relaxten aan het strand. ’s Avonds genoten we nog van een gezellige en heerlijke laatste avondmaal. Wat onze reis in Jordanië nog extra fijn maakte is de hulp van onze chauffeur Seef. Deze man was veel meer dan een chauffeur. Ik heb nog nooit in mijn leven zo’n dienstbare, liefdevolle man ontmoet. Onze groep was ook super. De Verbinding was er en dat maakte onze reis zo bijzonder. Een aanrader voor iedereen.
Johan

Schotland juni 2017:

In Schotland was ik al eens geweest, maar toen ik de reisbeschrijving van Maria las, wilde ik graag met haar mee.
Het bezoeken van verschillende oeroude, magische  krachtplekken, gaf deze reis veel diepgang. Maria had ook twee leuke, gastvrije hotelletjes uitgezocht, waar we heerlijk hebben gegeten. (Ook belangrijk!)
Alle weertypes hebben we meegemaakt en ook dat hoort bij het prachtige Schotland met zijn overweldigende natuur. Mede dankzij de inzet van alle lieve reisgenoten heb ik deze reis ervaren als heel harmonieus, alles klopte!
Maria bedankt voor je fijne begeleiding!! En Yvo ook bedankt, je was een geweldige chauffeur!!
Ella

Jordanië 2016:

Een reis door Jordanië, Middenoosten reizen met Maria Vendrik als gids. Wat een prachtige ervaring! Jordanie met al de “ highlight” en meer! Noord Jordanië, Jerash, Dode zee, Petra, Wadi Rum…. op de kamelen in stilte en schoonheid van dit prachtige woestijn gebied. Maar dat is niet alles, De ontmoetingen met de mensen in Jordanië, van velerlei achtergronden,(Jordaniërs, Egyptenaren,Bedoeienen, Palestijnen etc) Zo hartverwarmend allen met elkaar. Daardoor voel ik mij ook welkom in dit land. En, Maria als onze Nederlandse begeleiding! Zij heeft ons als groep op haar liefdevolle manier “geleid”!!! Ieder in onze eigen waarde, waardoor wij met elkaar een onvergetelijke tijd delen. Dank je wel!!!
Heleen

In oktober met Maria als Nederlandse begeleidster en verder plaatselijke chauffeurs, koks en gidsen een reis door Jordanië gemaakt. Voor de hele groep werd een sfeer van veiligheid en warmte gecreëerd, waardoor het voor mij een onvergetelijke reis is geworden. Met hoogtepunten de wandeling naar en in Petra en de kamelentocht door de Wadi Rum. Ik was nog nooit in het Midden-Oosten geweest, maar het overtrof mijn stoutste dromen. Wat een boeiend land, prachtige natuur en vriendelijke bevolking. Maria, het was geweldig!
Erna

Voor deze reis gekozen vanwege de Nederlandse begeleiding van Maria, dit voelde gelijk vertrouwd. Ik ging mee omdat ik naar de stad Petra wilde, maar de Wadi Rum woestijn was onvergetelijk!! Wát een ervaring 5 dagen slapen onder de sterrenhemel. Maar de hele reis was zo ontzettend mooi; de mensen, de natuur en de camels in de woestijn. Mede door de liefdevolle feedback van Maria én de mede-reizigster is dit voor mij een súper reis geworden!!! Dank Ray en Maria.
Wilma

Schotland 2015:

Schotland, land van essentie
Ruige puurheid zuiver licht
Verscholen in de schoonheid
Van uitbundig bloeiend groen
Zich onthullend in stromend
Vallend en spett’rend water
Klimmend, puffend en rustend
Een mooi uitzicht ontdekkend
Een glimp van mijn eigen ziel
In “t veen, een wilde orchidee
In verbinding kunnen zijn
Met het verleden – heden
Daarin de toekomst barend
Waarin alles mogelijk is
The praying hands of Mary
Een heilige steencirkel
Een lieflijke waterval
Het tonen in de crypte
Het plezier en de aandacht
Met en voor elkaar, samen
Begeleiding ontvangen
Vanuit liefde en respect
Dat alles maakte de reis
Zeer bijzonder en uniek
Langs deze weg mijn dank voor en aan alle groepsleden
en in het bijzonder Maria en Yvo
Namasté, Ans

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *