Categories

Familieopstellingen

Systemisch Werken samen met Ingrid Dignum

Data avonden 2023:
dinsdagavond 17 oktober
dinsdagavond 28 november
Tijd: 19.30 – 22.00 uur

Deelname: € 50,- voor een opstelling, € 25,- als representant
lokatie: Dagbestedingslokaal van de Amerpoort, Herenweg 69C, Vinkeveen

Al 16 jaar werken Ingrid en ik samen op deze opstellingenavonden en het zijn iedere keer weer verrassende, warme, intense avonden.
Je kunt een thema/vraag inbrengen of als representant dienstbaar zijn aan het systeem van de ander, waarbij je ook meestal eigen stukken uit jouw systeem heelt. Dit kunnen allerlei vragen zijn, over gezin, gezondheid, relatie, werk of keuzes waar je voor staat etc…
Op een avond werken we met 2 mensen die een vraag inbrengen. Representanten zijn altijd welkom!


Familieopstellingen op locatie

Heb je een groepje van 6 of meer mensen bij elkaar, dan kom ik naar jullie toe.

Wat je nodig hebt is een ruime kamer of praktijkruimte waar we kunnen werken.
Mocht je geïnteresseerd zijn neem dan even contact met mij op.
Als jij de avond of dag faciliteert doe je zelf gratis mee.

 

Wat zijn Familieopstellingen?

Familieopstellingen is een methode ontwikkeld door Bert Hellinger, ontstaan vanuit de Gestalttherapie. In een familieopstelling werken we met een groep, waar je met een vraagstelling kunt komen, een probleem of patroon in je leven  waar je naar wil kijken. Heel vaak komt dit patroon voort uit een disbalans in de familielijn of het systeem waarin je zit.

Tijdens een opstelling representeren de groepsleden de mensen uit jouw persoonlijke systeem van familie of werk. Doordat je op een plek wordt neergezet voor een bepaald persoon kom je gelijk in zijn/haar energie en ervaar je wat er onderling speelt in het systeem. Wij begeleiden dit proces.

Door het thema visueel te maken en essentiële zinnen naar elkaar uit te spreken, krijg je een beeld, wat helend werkt en ervoor zorgt dat er in je fysieke leven verandering ontstaat in patronen waar je soms al een heel leven inzit. Je hoeft dus niet je eigen familie mee te nemen en je staat ook niet zelf in de opstelling. Jij bent de toeschouwer.

Je kunt ook alleen als representant meedoen, wat ook een prettige manier is om deze werkmethode een keer te ervaren. Bovendien ervaar je als representant regelmatig thema’s die ook met jouw eigen persoonlijke leven relateren.

Blijf jij aanlopen tegen steeds weer dezelfde thema’s in je leven, heb je het gevoel niet echt vooruit te komen? Blijf je op zoek naar je zelfvertrouwen, zijn er mensen in je leven waar je mee blijft botsen? Zomaar een paar situaties. Herkenbaar? Dan zou een opstelling misschien iets voor je kunnen zijn.

Ik heb mijn opleiding familieopstellingen in 2005 gedaan bij Peter en Otteline van Zuilekom, waarbij we in de opleiding met diverse docenten uit Europa gewerkt hebben en dus ook verschillende methodes hebben ervaren en waaruit ik uiteindelijk mijn persoonlijke werkwijze heb gevormd.

top

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *