Over Maria

Positief in het leven staan helpt mij een blij mens te zijn en dat wens ik ook de ander toe!

Mijn interesse en passie in deze levensfase is om mensen bewust te maken van het wezenlijke grote licht dat ze zelf zijn. Alle obstakels op je pad zijn uitdagingen en processen voor groei. Ik werk graag met mensen samen die al een poosje op weg zijn op hun spirituele-/bewustzijnspad.

Geïnspireerd door de energie van Maria Magdalena, het vrouwelijke aspect, werk ik ook graag met vrouwengroepen.
Mijn ervaring met vrouwengroepen is dat als er veiligheid en warmte gecreëerd is, dat alles er kan en mag zijn, los van de denkbeelden en plaatjes die we uit onze jeugd, de maatschappij en soms nog van vorige levens meegenomen hebben.

Mijn missie is om in Co-creatie te zorgen voor een betere wereld, meer vrede te brengen op aarde, wat mijns inziens alleen maar in ons eigen hart kan beginnen.

‘Iedere druppel op de gloeiende plaat is er weer één’  is mijn motto om steeds weer naar gebieden te reizen die wat licht kunnen gebruiken, in wat voor vorm dan ook. Zo ben ik  actief geweest in de na-oorlogse gebieden van Bosnië, in Jericho en de Gazastrook en heb ik spirituele reizen gemaakt naar o.a. Egypte, Peru, Mexico, Schotland, Engeland, Ierland, Oost-Turkije, Roemenië, Katharenland Zuid-Frankrijk, Jordanië, Palestina,  Iran en Oman.

Ik organiseer diverse reizen naar krachtplekken en geef retraites in binnen- en buitenland. Door je fysiek en energetisch (weer) te verbinden met deze plekken heel je jezelf en laad je jezelf op, waardoor je later weer in je heelheid anderen in overvloed kunt geven. Mijn voorkeur gaat uit naar het Middenoosten. Als Wereldoverbrugger (Maya teken) leg ik graag lijntjes tussen de verschillende culturen en is het mijn missie om mensen kennis te laten maken met de diverse culturen in het Middenoosten. Het warme welkom in die landen, de vriendelijke bevolking zal je je zeker snel doen thuisvoelen. Ook zal ik vaak mijn reis combineren met een paar dagen in de woestijn, waar ook echt mijn hart ligt en waar de stilte zo voelbaar is (Egypte, Jordanië, Iran).
Ook organiseer ik in samenwerking met Marjanne Huising (bomen/kruidenvrouw) reizen naar Engeland/Ierland/Schotland en Malta.

Ik ben opgeleid tot (sport)lerares (IPABO – en Akte J), maar merkte al gauw dat mijn hart niet in het reguliere onderwijs lag. Ik ging al snel meer de richting op van persoonlijke begeleiding en ben via Sportmassage (Leffelaar) en diverse massagecursussen (o.a. voetreflexologie – Leffelaar), intuïtieve ontwikkeling (Utrecht) en Reikimasterschap (Ben Verheijden) op een pad van bewustwording gekomen. Na een intense therapeutische opleiding (Ben Verheijden) heb ik jarenlang massages, reiki behandelingen en reiki workshops gegeven. Altijd stond het centraal om mensen weer in hun eigen kracht te zetten. EZI (Emotionele Zielen Integratie – Yvonne Belle) leerde mij met spiertesten te werken, wat tot op de dag van vandaag een geweldig middel is om snel tot de kern van een probleem te komen.
Na mijn opleiding tot Spiritueel healer/reader in het Elohim Centre in Veelerveen heb ik de opleiding Familieopstellingen gedaan bij Otteline Lamet en Peter van Zuilekom en de SoulKeytherapy training gevolgd bij Marten Petersen. In mijn praktijk geef ik individuele consulten en werk ik met al deze disciplines.
Tenslotte heb ik het altijd heerlijk gevonden om alles wat ik geleerd heb weer door te geven in diverse workshops. Dit kan op alle vlakken zijn, van spirituele thema’s (energetische bescherming, chakra’s, opstellingen) tot creatieve werkvormen (mandala’s, Bronkaarten). Ik blijf leren aan het leven en geef het ook weer heel graag door!