Maria Vendrik
Spirituele Reizen en persoonlijke groei

Retraites/spirituele reizen

Schotlandreis

vrijdag 19 juni t/m zondag 28 juni 2015

Met een groep van  10 personen gaan we naar diverse krachtplekken in Schotland.
En paar dagen naar Holy Isle of Iona, dit prachtige vrouwelijke eiland ervaren. Door hier te wandelen, te ZIJN. De rotsen van Iona zijn een van de oudste op aarde (1500 miljoen jaar). Het is het eiland van de druïden en ook de plek waar St. Colum
ba vanuit Ierland aan land kwam, die het pure christendom predikte.

Ook gaan we naar het naburige eiland Staffa. Dit piepkleine eiland geeft door zijn basaltgrot energie af die gericht is op Iona. In deze grot werden in de tijden van de druïden inwijdingsrituelen gedaan. Op dit eiland vind je ook een kolonie papegaaiduikers.

We vliegen op Edingburgh, waar we ook de nabijgelegen Rosslyns Chapel gaan bezoeken. Deze kerk zou de heilige graal verbergen en staat op een belangrijke leylijn. The Rose Line. De kerk kent veel verhalen van verbindingen met de Tempelridders, rozenkruizers en graalridders. Zij draagt de energie van Maria Magdalena.

Een Pelgrimstocht op de Schiehallion  staat o.a. ook op het programma. “De Burcht van de elven van Caledonia”, De berg heeft de vorm van een piramide en wordt als heilige berg beschouwd. (1083m). De grond bestaat uit kwartskristal. Deze berg heeft ook een  Christusbewustzijn-ankerpunt van de aarde.

Verder natuurlijk genieten van de overweldigende, schitterende natuur van Schotland!

Vervoer in 2 huurauto’s en we  overnachten in hotels en chalets, zodat we af en toe gezamenlijk zullen koken en af en toe uit eten zullen gaan.

Kosten: 1050 euro incl. overnachtingen, ontbijt en lunch, boottochten, excursies naar Staffa en Rosslyns Chapel
Excl. vlucht (ong. 150 euro) en diners.Woestijnreis Egypte

vrijdag 2 t/m zondag 11 oktober 2015

De dagelijkse leiding is in mijn handen en de praktische organisatie is in handen van Corien van Elstgeest van Deserttours,

Met een groep van 6-12 mensen gaan we 10 dagen een meditatieve reis maken, voor het grootste deel per kameel door de westelijke woestijn van Egypte.

De prachtige white dessert en de christal mountains, ong. 500 km onder Caïro.

Je gaat niet alleen de stilte van de woestijn in, maar ook de stilte in jezelf. De woestijn heeft een helende werking.
Door het ritme van de kameel ontspant zowel je lichaam als geest.

De eerste dag verblijven we in het Elysium van Corien, een luxe resort in de oase van Bahariya om te rusten en te acclimatiseren. Daarna trekken we 6/7 dagen onder begeleiding van Bedoeïenen per kameel door de woestijn. Slapen doen we op een matrasje onder de overweldigende sterrenhemel en de bedoeïenen zorgen voor zeer uitgebreide maaltijden. In de ochtend krijg je een fles warm water om je lekker te ‘douchen’, waarna je je evt. kan drogen in de zon.

Deze meditatie-reis zullen we voordat we de kameel opgaan eerst even in stilte bij elkaar zijn en aan het einde van de dag delen we met elkaar onze ervaringen.
Sta je op een een kruispunt in je leven? Ben je toe aan  innerlijke rust? Dan is deze reis uitermate geschikt voor jou!

Voor meer informatie kan je mij bellen ( 0297-525850)

Kosten: ongeveer 1295 euro, inclusief verblijfskosten,  excl. vlucht