Maria Vendrik
Spirituele Reizen en persoonlijke groei

vrijwilligers – projecten buitenland

Projecten buitenland: Jericho/Gazastrook, Bosnië, Malawi

De afgelopen jaren ben ik mij gaan inzetten als vrijwilligster voor projecten in het buitenland, om in naoorlogse gebieden mijn (kleine) steentje bij te dragen. Zie hieronder de diverse verslagen.

1. Jericho + Gazastrook (mei 2009 + mei 2010)

Ieder jaar organiseert Ton van der Kroon een healingconferentie in Jericho, Palestina, waar we altijd weer warm ontvangen worden.Met een groep van 15-25 mensen verbinden we ons met elkaar, de palestijnen en doen meditaties op diverse plaatsen in dit bijbelse land aan de dode zee. Een helende reis!

In 2009 zijn we met een groepje van 4 naar de Gaza geweest op uinodiging van een theater aldaar om te werken met de acteurs na de traumatische oorlog van begin 2009.

(zie ook www.tonvanderkroon.nl )

2.  Bosnië (2005 t/m 2015)

Al diverse jaren reis ik met een groepje van 4 reikimensen naar Bosnie om daar in Tuzla, Srebrenica en vluchtelingenkamp Jezevac reikibehandelingen te geven. Al 8 jaar worden er iedere maand vanuit de stichting ReikiWereldwijd mensen uitgezonden naar dit na-oorlogse gebied. De organisatie werkt vanuit Nederland in samenwerking met de mensen in Bosnie. Inmiddels hebben in Tuzla de plaatselijke reikimensen het werk daar overgenomen en zijn we nu voornamelijk aan het werk in Srebrenica/Potocari en omliggende dorpjes. Een hele voedende week waar we steeds weer met een warm hart van terugkeren.

(zie verslagen op www.reikiwereldwijd.nl )

3. Malawi (januari 2012)

Samen met mijn zus Erna heb ik in 2012 een maand vrijwilligerswerk gedaan in Malawi, uitgezonden door de stichting Be More. We hebben in een klein dorp/township Chinamwali, vlakbij Zomba aan het vrijwilligersproject Chayof meegewerkt.  Van engelse les geven aan kinderen van 2-6 jaar tot huisbezoeken aan zieken en ouderen  en samenzijn met jongeren/voetballers en vrouwengroepen (vrouwen met HIV). Van de donaties die we meekregen hebben we o.a. schoolbankjes laten maken en schoenen en tenues voor het voetbalteam gekocht en een jongeren dansfeest georganiseerd. Ook hebben we geïnvesteerd in de small business banking wat opgezet is om vrouwen met HIV die in de steek gelaten zijn door hun man, een eigen bedrijfje te laten starten om zo hun eigen medicijnen en eten te kunnen betalen.