Familieopstellingen

Systemisch Werken samen met Ingrid Dignum


Data avonden najaar  2021 :

woensdagavond 13 oktober
woensdagavond 17 november
dinsdagavond 14 december

Tijd: 19.30 – 22.00 uur

Deelname: € 50,- voor een opstelling, € 25,- als representant
lokatie: Centrum Letje Maan, Mijdrechtsedwarsweg 21, Wilnis

Al 15 jaar werken Ingrid en ik samen op deze opstellingenavonden en het zijn iedere keer weer verrassende, warme, intense avonden.
Je kunt een thema/vraag inbrengen of als representant dienstbaar zijn aan het systeem van de ander, waarbij je ook meestal eigen stukken uit jouw systeem heelt. Dit kunnen allerlei vragen zijn, over gezin, gezondheid, relatie, werk of keuzes waar je voor staat etc…
Op een avond werken we met 2 mensen die een vraag inbrengen. Representanten zijn altijd welkom!


Familieopstellingen op locatie

Heb je een groepje van 6 of meer mensen bij elkaar, dan kom ik naar jullie toe.

Wat je nodig hebt is een ruime kamer of praktijkruimte waar we kunnen werken.
Mocht je geïnteresseerd zijn neem dan even contact met mij op.
Als jij de avond of dag faciliteert doe je zelf gratis mee.

 

Wat zijn Familieopstellingen?

Familieopstellingen is een methode ontwikkeld door Bert Hellinger, ontstaan vanuit de Gestalttherapie. In een familieopstelling werken we met een groep, waar je met een vraagstelling kunt komen, een probleem of patroon in je leven  waar je naar wil kijken. Heel vaak komt dit patroon voort uit een disbalans in de familielijn of het systeem waarin je zit.

Tijdens een opstelling representeren de groepsleden de mensen uit jouw persoonlijke systeem van familie of werk. Doordat je op een plek wordt neergezet voor een bepaald persoon kom je gelijk in zijn/haar energie en ervaar je wat er onderling speelt in het systeem. Wij begeleiden dit proces.

Door het thema visueel te maken en essentiële zinnen naar elkaar uit te spreken, krijg je een beeld, wat helend werkt en ervoor zorgt dat er in je fysieke leven verandering ontstaat in patronen waar je soms al een heel leven inzit. Je hoeft dus niet je eigen familie mee te nemen en je staat ook niet zelf in de opstelling. Jij bent de toeschouwer.

Je kunt ook alleen als representant meedoen, wat ook een prettige manier is om deze werkmethode een keer te ervaren. Bovendien ervaar je als representant regelmatig thema’s die ook met jouw eigen persoonlijke leven relateren.

Blijf jij aanlopen tegen steeds weer dezelfde thema’s in je leven, heb je het gevoel niet echt vooruit te komen? Blijf je op zoek naar je zelfvertrouwen, zijn er mensen in je leven waar je mee blijft botsen? Zomaar een paar situaties. Herkenbaar? Dan zou een opstelling misschien iets voor je kunnen zijn.

top

Comment Feed

8 Responses

  1. Froukje Keuning12 januari 2020 @ 05:04

    Aanmelding maandag 27 januari 2020

    Inbreng vraag

    Vrouwelijke lijn boosheid inhouden, terwijl dat getriggerd word als tegen mij directe woorden worden gesproken. Woorden komen hard binnen en kan mij niet meer inhouden voel ik. Via taalgebruik ervaar ik agressie bij mezelf. Er wordt mij onrecht aangedaan. Kan mijn mond niet meer houden.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

Continuing the Discussion