Maria Vendrik
Spirituele Reizen en persoonlijke groei

Spirituele reizen

Al een aantal jaren organiseer ik (soms in samenwerking met Middenoostenreizen.com) spirituele reizen naar diverse landen, zoals Zuid-Frankrijk (katharenland), Engeland (graancirkels en krachtplekken), Schotland (krachtplekken), Iona (vrouweneiland voor Schotse kust), Bosnie (piramides),  Egypte (woestijnreis) en Jordanië (Petra en woestijnreis), Palestina en Iran en Oman. De reizen staan altijd in het teken van verbinding maken met de krachtplekken in dat land en spiritueel leiderschap. Wil je met een eigen groep op pad, dan kan ik de organisatie en begeleiding op mij nemen. Reviews over de diverse reizen onderaan deze pagina.

Voor info mail: m.vendrik@planet.nl


Reisplanning 2018:

zondag 30 september t/m dinsdag 9 oktober 2018  -  JORDANIË – zie onder (nog 2 plekken)

donderdag 18 oktober t/m maandag 29 oktober 2018 -  PALESTINA/JORDANIË/CAÏRO (vol)

2019:

14 – 29 maart 2019  –  trekking door OMAN  – zie onder (nog 4 plaatsen vrij)

Overige reizen die op de planning staan:

Ierland met Marjanne Huizing
Retraite in Zuid-Frankrijk (katharenland)
Iran
en enkele andere krachtplaatsen, meer info volgt.


Spirituele reis Jordanië (incl. woestijntocht)

zondag 30 september t/m dinsdag 9 oktober 2018

In samenwerking met Middenoostenreizen.com, die voor alle praktische organisatie zorgt, reizen we met een groep van 8 personen langs de mooiste plekken in Jordanië. We zullen regelmatig de tijd nemen om ons af te stemmen en in stilte te zijn op de krachtplekken die we bezoeken.

Programma:

Na aankomst in Aman reizen we direct door naar de Dode Zee, waar we kunnen dobberen in het zoute water en op dit laagste punt op aarde overnachten.

Op weg naar Petra nemen we de tijd om door de prachtige Wadi Mujib lopen. In deze kloof stroomt een rivier die we stroomopwaarts doorwaden naar de waterval die uit de rotsen sproeit. Je kunt ook bij de monding blijven en heerlijk genieten van de kloof en het water.

Met een plaatselijke gids lopen we via de achterkant door de bergen naar de Petra site, waar we ook een nacht zullen overnachten in een grot en daarmee dus een extra dag in Petra verblijven.

Uiteindelijk arriveren we in de buurt van de Wadi Rum. Onder leiding van plaatselijke bedoeïenen trekken we 5 dagen op een kameel door deze prachtige woestijn en slapen we onder de sterrenhemel. De stilte van de woestijn is helend en meditatief.

We sluiten na 5 dagen de trekking af met een duik in de Rode Zee, nabij Aqaba, in een fijn resort.

Deelname: € 1837,-

meer info of aanmelden: m.vendrik@planet.nl of bel 0297-525850

Voor een paar impressiefilmpjes klik op onderstaande linkjes:

Wadi Rum – afdaling met kamelen
kamelentocht


Rondreis Oman:

16 dagen – half maart 2019

In samenwerking met Middenoostenreizen organiseer ik dit jaar  ook een trektocht door dit fascinerende land!
Aangezien Oman een beschaving kent van ruim 12.000 jaar oud, komen we langs vele prachtige zandkastelen, forten en wachttorens: de stille getuigen van een glorieus verleden.
In de Wahiba Woestijn rijden we door immens hoge rode zandduinen . Oman is gelegen aan de Indische Oceaan en de Golf van Oman. Aan de ongerepte kustlijnen is altijd een koel briesje te vinden en als we geluk hebben, zien we op het strand van Ras al Had, schildpadden, die iedere avond bij maanlicht aan land komen.
Verder zullen we in Oman ongetwijfeld genieten van de gastvrijheid van de bevolking en de culinaire keuken met zijn zowel Arabische als Indiase invloeden.
Oman heeft indrukwekkende bergen, prachtige oases met wadi’s en sfeervolle dorpjes die regelrecht uit een sprookje van Aladin en de wonderlamp lijken te komen.

We zullen deze 16 dagen vanuit Muscat door de prachtige natuur, via Jebel Shams, Nizwa, Sur, Ras A Ruways en Tagah naar het zuiden rijden, waar we terugvliegen vanuit Salalah.

Data: 14-29 maart 2019

Deelnemers: max. 9 personen (nog 4 plaatsen vrij)

Kosten: € 2156,- (praktische organisatie gaat via Middenoostenreizen.com)


Reviews:

Reviews Iranreis mei 2018:

Alweer een dikke week thuis maar nog steeds met een glimlach om mijn mond, zó heb ik genoten van de reis door het prachtige Iran. Shiraz – Bazm – Yazd – Garmeh – Isfahan – Kashan – Qom – Alborz Gebergte. De rijke cultuur, de gezellige bazaars, de wonderschone natuur en …. de enorm gastvrije mensen, waar je ook kwam. De overnachtingen waren elke dag weer een verrassing. Sprookjesachtige hotels, slapen onder de sterrenhemel in de woestijn of een guesthouse in de (besneeuwde) bergen. Grote dank aan Maria, die deze reis bijzonder liefdevol, respectvol en vol humor vorm heeft gegeven en begeleidt.
Helma

Review Palestinareis november 2017:

Dank Maria Vendrik voor je liefdevolle begeleiding. Voor een ieder die op een dieper niveau wil kennismaken met het Midden Oosten kan ik je haar reizen van harte aanbevelen. Een prachtige combinatie van cultuur, natuur, spiritualiteit, ruimte en puur genieten.
Margje

Reizen met Maria is
Go with the Flow,
wat er ook gebeurt,
zij blijft kalm.
De ideale bedding
voor veiligheid en avontuur,
nieuwe verten verkennen
en Thuiskomen…
Bep

Review Jordanië reis oktober 2017:

Eleven days in Jordan: a spiritual journey. We travelled from North of Jordan (close of Sirian border) to Red Sea, South of the country. In each stopover, an astonishing wonder was  waiting for us: landscape, people, culture.
It was a many different aspects journey: there was several challenges in the outside and also inside us. María Vendrik was always lovingly looking after the group and supporting its energy; making possible that each one reachs his own requirement level.   Timing between action and breaks was well decided. Cuisine was excellent, and the same about guides, drivers, camel keepers, cooks, and everyone’s solicitude. Jordan people is very friendly.
I am very happy and thankful for having shared the experience with this group.
Alejandra, Argentina

Vanaf de eerste ontmoeting in de luchthaven was er een sfeer van verbondenheid in ons reisgezelschap. Bij onze aankomst in Amman werden we heel hartelijk onthaald en maakten we ook kennis met onze chauffeur Saif. De eerste 2 nachten sliepen we in een ware hof van Eden bij een landhuis met een zwembad waarvan het water door een natuurlijke warmwaterbron werd gevoed. Na de archeologische hoogtepunten van de ruïnestad in Jerash zakten we af naar de Dode Zee. Drijven in het zachte, zoute water van de Dode Zee en onszelf insmeren met heilzame modder was een hele leuke, unieke ervaring. Hierna sliepen we heerlijk in een luxehotel. De volgende verrassende ervaring kregen we in de Wadi Mujib. Midden in de woestijn kronkelt een snelstromende rivier door een smalle kloof zich een weg naar de Dode Zee. We hebben ons een weg gebaand stroomopwaarts, door het soms borsthoge water. ’s Avonds kwamen we aan in een tentenkamp van Bedoeïnen in de bergen. Lekker gegeten en gezellig samen een waterpijp gerookt. ’s Ochtends via een prachtig bergpad gewandeld naar Petra. De aanblikken van deze rotsstad zijn onvergetelijk. De volgende dag vertrokken we naar de Wadi Rum voor onze zesdaagse trektocht door de woestijn. Dit was echt een onvergetelijke ervaring. Elke dag door adembenemende landschappen, vaak in stilte, schommelend op een dromedaris verder trekken. De avonden sliepen we buiten onder de blote hemel op matrassen in een slaapzak. Het begeleidende team maakte heel lekkere en gevarieerde maaltijden klaar. In de woestijn bestond er ook geen tijd. Het tijdsbesef valt volledig weg. Geen klokken, geen afspraken, geen planning. Gewoon de neus van de kameel volgen en inspelen op het moment. Zalig. Na onze laatste woestijndag zakten we af naar de badstad Akaba. We verbleven weer in een heerlijk luxehotel waar we het woestijnstof van ons af konden spoelen en we lekker relaxten aan het strand. ’s Avonds genoten we nog van een gezellige en heerlijke laatste avondmaal. Wat onze reis in Jordanië nog extra fijn maakte is de hulp van onze chauffeur Seef. Deze man was veel meer dan een chauffeur. Ik heb nog nooit in mijn leven zo’n dienstbare, liefdevolle man ontmoet. Onze groep was ook super. De Verbinding was er en dat maakte onze reis zo bijzonder. Een aanrader voor iedereen.
Johan

Review Schotlandreis juni 2017:

In Schotland was ik al eens geweest, maar toen ik de reisbeschrijving van Maria las, wilde ik graag met haar mee.
Het bezoeken van verschillende oeroude, magische  krachtplekken, gaf deze reis veel diepgang. Maria had ook twee leuke, gastvrije hotelletjes uitgezocht, waar we heerlijk hebben gegeten. (Ook belangrijk!)
Alle weertypes hebben we meege
maakt en ook dat hoort bij het prachtige Schotland met zijn overweldigende natuur. Mede dankzij de inzet van alle lieve reisgenoten heb ik deze reis ervaren als heel harmonieus, alles klopte!
Maria bedankt voor je fijne begeleiding!! En Yvo ook bedankt, je was een geweldige chauffeur!!
Ella

Reviews Jordanië 2016:

Een reis door Jordanië, Middenoosten reizen met Maria Vendrik als gids. Wat een prachtige ervaring! Jordanie met al de “ highlight” en meer! Noord Jordanië, Jerash, Dode zee, Petra, Wadi Rum…. op de kamelen in stilte en schoonheid van dit prachtige woestijn gebied. Maar dat is niet alles, De ontmoetingen met de mensen in Jordanië, van velerlei achtergronden,(Jordaniërs, Egyptenaren,Bedoeienen, Palestijnen etc) Zo hartverwarmend allen met elkaar. Daardoor voel ik mij ook welkom in dit land. En, Maria als onze Nederlandse begeleiding! Zij heeft ons als groep op haar liefdevolle manier “geleid”!!! Ieder in onze eigen waarde, waardoor wij met elkaar een onvergetelijke tijd delen. Dank je wel!!!
Heleen

In oktober met Maria als Nederlandse begeleidster en verder plaatselijke chauffeurs, koks en gidsen een reis door Jordanië gemaakt. Voor de hele groep werd een sfeer van veiligheid en warmte gecreëerd, waardoor het voor mij een onvergetelijke reis is geworden. Met hoogtepunten de wandeleling naar en in Petra en de kamelentocht door de Wadi Rum. Ik was nog nooit in het Midden-Oosten geweest, maar het overtrof mijn stoutste dromen. Wat een boeiend land, prachtige natuur en vriendelijke bevolking. Maria, het was geweldig!
Erna

Voor deze reis gekozen vanwege de Nederlandse begeleiding van Maria, dit voelde gelijk vertrouwd. Ik ging mee omdat ik naar de stad Petra wilde, maar de Wadi Rum woestijn was onvergetelijk!! Wát een ervaring 5 dagen slapen onder de sterrenhemel. Maar de hele reis was zo ontzettend mooi; de mensen, de natuur en de camels in de woestijn. Mede door de liefdevolle feedback van Maria én de mede-reizigster is dit voor mij een súper reis geworden!!! Dank Ray en Maria.
Wilma

Review Schotlandreis 2015:

Schotland, land van essentie
Ruige puurheid zuiver licht
Verscholen in de schoonheid
Van uitbundig bloeiend groen
Zich onthullend in stromend
Vallend en spett’rend water
Klimmend, puffend en rustend
Een mooi uitzicht ontdekkend
Een glimp van mijn eigen ziel
In “t veen, een wilde orchidee
In verbinding kunnen zijn
Met het verleden – heden
Daarin de toekomst barend
Waarin alles mogelijk is
The praying hands of Mary
Een heilige steencirkel
Een lieflijke waterval
Het tonen in de crypte
Het plezier en de aandacht
Met en voor elkaar, samen
Begeleiding ontvangen
Vanuit liefde en respect
Dat alles maakte de reis
Zeer bijzonder en uniek
Langs deze weg mijn dank voor en aan alle groepsleden
en in het bijzonder Maria en Yvo
Namasté, Ans