Maria Vendrik
Spirituele Reizen en persoonlijke groei

Spirituele reizen

Al een aantal jaren organiseer ik (soms in samenwerking met Middenoostenreizen.com) spirituele reizen naar diverse landen, zoals Zuid-Frankrijk (katharenland), Engeland (graancirkels en krachtplekken), Schotland (krachtplekken), Iona (vrouweneiland voor Schotse kust), Bosnie (piramides),  Egypte (woestijnreis) en Jordanië (Petra en woestijnreis), Palestina en Iran en Oman. De reizen staan altijd in het teken van verbinding maken met de krachtplekken in dat land en spiritueel leiderschap. Wil je met een eigen groep op pad, dan kan ik de organisatie en begeleiding op mij nemen. Reviews over de diverse reizen onderaan deze pagina.

Voor info mail: m.vendrik@planet.nl


Reisplanning 2019:


14 t/m 29 maart  -  Oman  (vol)

5 t/m 9 april  -  Piramides Bosnië  (besloten groep)

19 t/m 26 april  -  Ierland met Marjanne Huising  -  (vol)

1 t/m 16 juni  -  Iran

3 t/m 10 augustus  -  Retraite Zuid-Frankrijk (i.s.m. Instituut CAM)

6 t/m 14 september  -  Malta met Marjanne Huising

26 september t/m 6 oktober  -  Jordanië


Rondreis Oman (vol)

14 t/m 29 maart 2019

In samenwerking met Middenoostenreizen organiseer ik dit jaar  ook een trektocht door dit fascinerende land!
Aangezien Oman een beschaving kent van ruim 12.000 jaar oud, komen we langs vele prachtige zandkastelen, forten en wachttorens: de stille getuigen van een glorieus verleden.
In de Wahiba Woestijn rijden we door immens hoge rode zandduinen . Oman is gelegen aan de Indische Oceaan en de Golf van Oman. Aan de ongerepte kustlijnen is a
ltijd een koel briesje te vinden en als we geluk hebben, zien we op het strand van Ras al Had, schildpadden, die iedere avond bij maanlicht aan land komen.
Verder zullen we in Oman ongetwijfeld genieten van de gastvrijheid van de bevolking en de culinaire keuken met zijn zowel Arabische als Indiase invloeden.
Oman heeft indrukwekkende bergen, prachtige oases met wadi’s en sfeervolle dorpjes die regelrecht uit een sprookje van Aladin en de wonderlamp lijken te komen.

We zullen deze 16 dagen met 2 jeeps vanuit Muscat door de prachtige natuur, via Jebel Shams, Nizwa, Sur, Ras A Ruways en Tagah naar het zuiden rijden, waar we terugvliegen vanuit Salalah. We zullen regelmatig wild kamperen!

Deelnemers: max. 9 personen (deze groep is vol)

Kosten: € 2156,- (praktische organisatie gaat via Middenoostenreizen.com)


Spirituele reis Ierland met Marjanne Huising (vol)

9 t/m 26 april 2019

Oeroude taxusbomen, Waterfall Torc, Mullrose Abbey, elfen en reuzenpaden, Skellig Michael en stenencirkels in Zuidwest Ierland. Plekken waar je je één voelt met de natuur en je kunt opladen.

Marjanne (bomenwijsheid) en ik zorgen voor de afstemming op de energie van het land, de bomen en oude wijsheid maar vooral geven we ruimte aan jou voor je persoonlijke afstemming.

We zullen een van de dagen met een boot de Atlantische oceaan op gaan om Skellig Michael (steile rots in het Gaelic) te bezoeken. Het eiland ligt 12 km uit de kust, een Unesco heritage site, waar monniken eeuwenlang woonden die toegewijd waren aan aartsengel Michael. Tevens varen we langs Little Skellig ,waar papegaaiduikers, Jan van Genten en grijze zeehonden te zien zijn.

Verder gaan we naar een privé bos met chakra tuin, waar we een mini Vision Quest (3 uur in de natuur) willen houden.

Wil je samen met ons op reis door dit inspirerende gebied, voel je welkom!

We logeren in de buurt van Kenmare, vlakbij Killarney National park. We hebben 2 huisjes en zullen zelfvoorzienend zijn, wat betekent dat we ook samen zullen koken.


Spirituele reis naar Iran


1 t/m 16 juni 2019

Een reis door het inspirerende oude Perzië. Een land van uitersten, van hoge berggebieden (Damavand 5600 m) tot zeer uitgestrekte woestijnen. Op diverse plekken zullen we de tijd nemen om af te stemmen, te ervaren wat deze plek jou brengt of wat het nodig heeft.

De bevolking bestaat voor het meerendeel uit Sjiieten, ze zijn uiterst vriendelijk en mensen uit het westen zijn meer dan welkom! Een land waar je je snel thuis zult voelen. Teheran (16 milj.inwoners) is moderner dan de meer zuidelijker steden, als Yazd en Kashan. Dat zie je al terug in de kleding. Waar de vrouwen in Teheran alleen een sjaal om hebben, dragen de vrouwen in de dorpen een chador, een zwarte lap die alles bedekt. Een hoofddoek is echter verplicht in Iran, net als kleding die de ellebogen, de heupen en de enkels bedekken.

Deze reis starten we in Shiraz, waar we het graf van Hafez, de beroemde Iraanse dichter bezoeken en de Nasir Al Molk Moskee met de prachtige gekleurde ramen.

Persepolis en Necropolis, deze opgravingen brengen je 2500 jaar terug in de tijd. Overnachting in een caravanserai, die van oudsher op de zijderoute liggen.

Yazd, de woestijnstad van de zoroasters, de kleine geloofsgroep in Iran. Zij houden het eeuwige vuur in de vuurtempel brandend. We zullen hier ook de Towers of Silence bezoeken, waar ze vroeger de doden brachten. Vervolgens gaan we via Chak Chak, het Mekka van de Zoroasters naar ons kamp in de grote Dasht-e Kavir woestijn, waar we 2 overnachtingen hebben en de woestijn kunnen verkennen.

Na nog een overnachting in Bazm, komen we aan in Isfahan, een 1001 nacht sprookje! Het wereldberoemde Unesco Iman Square, de prachtige moskee, de bruggen over de Zayandeh rivier, de Armeense wijk met zijn Vankkathedraal en nog veel meer.

Via het traditionele bergdorp Abyaneh reizen we door naar Kashan met zijn oude koopmanshuizen en Fin gardens. Hiervandaan via Qom, de 2e heilige stad in Iran, waar de Ayatollah woont naar het Alborz gebergte ten noorden van Teheran, waar we de laatste 3 nachten in de bergen zullen doorbrengen om alle indrukken te laten zakken. Terugvlucht vanaf Teheran.

Groep van 8-10 personen.
Deelname:  € 2431,-
incl. vlucht, vervoer, logies met ontbijt, enkele diners, toe
gangen tot de meeste excursies.


Retraite in Zuid-Frankrijk (Katharenland)

3 t/m 10 augustus

In samenwerking met Instituut CAM (complementaire therapie) bieden wij deze retraite aan.

Een week waar je (weer) in contact komt met je eigen spirituele leiderschap. In dit prachtige Katharenland met de energie van Maria Magdalena nog heel voelbaar op diverse plaatsen kunnen we ons weer verbinden met onze eigen liefdeskracht. De retraite bied je de mogelijkheid om je even los te werken van je dagelijkse leven en je af te stemmen op de stilte in jezelf.

Samen met Yvo van Zijp (partner en re-integratiedeskundige/trainer), organiseren we voor de 4e keer deze retraite.

Het programma ziet er als volgt uit: de ochtenden starten we met een stiltemeditatie in de natuur, waarna we zullen ontbijten.

Ochtendprogramma zal bestaan uit mindfullnes oefeningen, familieopstellingen, mandala tekenen of andere creatieve uitingsvormen en wat er zich verder aandient. We zullen de energetische stroom van de groep volgen.

De middag heb je de mogelijkheid om te relaxen aan het zwembadje of de omgeving te verkennen. We zullen o.a. Mont Ségur bezoeken en Rennes-le-chateau. Een hele dag zullen we de Katharen inwijdingsgrotten bezoeken (en in gaan!)

In de avond, na het diner op het terras, komen we nog even bij elkaar om de dag te evalueren.

We zijn zelfvoorzienend, dus er wordt wel van je gevraagd af en toe mee te helpen met het verzorgen van de maaltijden.
Ook zullen we een aantel keer buiten de deur eten.

De overnachtingen zijn in ruime 2-persoons kamers.

Deze retraite heb ik georganiseerd in samenwerking met Instituur CAM voor complementaire therapie.

Deelname: € 895,- incl. overnachtingen, vervoer tijdens verblijf, ontbijt, meeste diners, begeleiding van 2 ervaren trainers.
excl. heen- en terugreis en enkele diners buiten de deur.

Bij interesse, info of aanmelden: mail: m.vendrik@planet.nl


Vrouwenreis naar Malta, Gozo en Comino
met Marjanne Huising

6 t/m 14 september 2019

Landen op Malta is landen op een tempeleiland.  We bezoeken de tempels Hagar-Qim en Mnajdra, Tarxien en het Hypogeum van Hal-Saflieni. Het zijn versluierde tempels waar je verbinding kunt maken met vrouwenkracht. De Venus van Malta, Magna Mater de oermoeder, de schoonheid van de ‘Fat Lady’s’ en de wijsheid van de ‘Sleeping Lady’ laten oude wijsheid zien die ontsluierd mag worden door te zien, te voelen en je te laten raken.

De natuur is overal en anders dan hier, cactussen als prikkeldraad, kamerplanten als bomen en sinaasappelbomen in de voortuin. We bezoeken het enige bos op Malta, op het eiland Gozo ontmoeten we Maria en de zee en het onbewoonde groene eiland Comino verbindt ons met de aarde. Een reis om de vrouwenenergie in jezelf en het land te openen, te verstevigen en te bevestigen.

Maria en Marjanne zorgen voor de afstemming op de energie van het land, de bomen en oude wijsheid maar vooral geven we ruimte aan jou voor je persoonlijke afstemming.

Wil je samen met ons op reis naar deze inspirerende eilanden, voel je welkom!
We logeren in Rabat op Malta en in Xaghra op Gozo.

Kosten: € 1245,- incl. vlucht, overnachtingen, meeste maaltijden, vervoer, toegang Hypogeum.
excl. enkele diners, overige entreekaartjes, reis-en annuleringsverzekering.

Meer info of aanmelden: m.vendrik@planet.nl of info@marjannehuising.nl


Spirituele reis Jordanië ( incl. woestijntocht)

26 september t/m 6 oktober 2019

In samenwerking met Middenoostenreizen.com, die voor alle praktische organisatie zorgt, reizen we met een groep van 8 personen langs de mooiste plekken in Jordanië. We zullen regelmatig de tijd nemen om ons af te stemmen en in stilte te zijn op de krachtplekken die we bezoeken.

Programma:

Na aankomst in Aman reizen we direct door naar de Dode Zee, waar we kunnen dobberen in het zoute water en op dit laagste punt op aarde overnachten.

Op weg naar Petra nemen we de tijd om door de prachtige Wadi Mujib lopen. In deze kloof stroomt een rivier die we stroomopwaarts doorwaden naar de waterval die uit de rotsen sproeit. Je kunt ook bij de monding blijven en heerlijk genieten van de kloof en het water.

Met een plaatselijke gids lopen we via de achterkant door de bergen naar de Petra site, waar we ook een nacht zullen overnachten in een grot en daarmee dus een extra dag in Petra verblijven.

Uiteindelijk arriveren we in de buurt van de Wadi Rum. Onder leiding van plaatselijke bedoeïenen trekken we 5 dagen op een kameel door deze prachtige woestijn en slapen we onder de sterrenhemel. De stilte van de woestijn is helend en meditatief.

We sluiten na 5 dagen de trekking af met een duik in de Rode Zee, nabij Aqaba, in een fijn resort.

meer info of aanmelden: m.vendrik@planet.nl of bel 0297-525850

Voor een paar impressiefilmpjes klik op onderstaande linkjes:

Wadi Rum – afdaling met kamelen
kamelentocht


Reviews:

Review Jordanië reis oktober 2018:

Op reis naar Jordanië onder begeleiding van Maria Vendrik.
Dit was een reis waar ik niet anders kon dan puur en alleen maar aanwezig zijn in het moment.
Het prachtige land en het vriendelijke Jordaanse onthaal voelden als een warme verwelkoming.
Maria bracht ons naar de mooiste plekken waar we genoeg tijd hadden om alles in ons op te nemen.
Met een camera vol geklikt met foto’s en een hart vol met mooie herinneringen denk ik met liefde terug aan deze reis, het land en de goede begeleiding.
Dank je Maria en tot een volgende keer.
Ursula Hilgers

Review Glastonbury reis juni 1018 met Marjanne Huising:

Het was een geweldige week, bijzondere ervaringen, de energie, de verbindingen met de groep, het was allemaal prachtig. Maria en Marjanne zijn een super team. Zo dankbaar dat ik hierbij mocht zijn!
Gemma Heestermans

Reviews Iranreis mei 2018:

Alweer een dikke week thuis maar nog steeds met een glimlach om mijn mond, zó heb ik genoten van de reis door het prachtige Iran. Shiraz – Bazm – Yazd – Garmeh – Isfahan – Kashan – Qom – Alborz Gebergte. De rijke cultuur, de gezellige bazaars, de wonderschone natuur en …. de enorm gastvrije mensen, waar je ook kwam. De overnachtingen waren elke dag weer een verrassing. Sprookjesachtige hotels, slapen onder de sterrenhemel in de woestijn of een guesthouse in de (besneeuwde) bergen. Grote dank aan Maria, die deze reis bijzonder liefdevol, respectvol en vol humor vorm heeft gegeven en begeleidt.
Helma

Review Palestinareis november 2017:

Dank Maria Vendrik voor je liefdevolle begeleiding. Voor een ieder die op een dieper niveau wil kennismaken met het Midden Oosten kan ik je haar reizen van harte aanbevelen. Een prachtige combinatie van cultuur, natuur, spiritualiteit, ruimte en puur genieten.
Margje

Reizen met Maria is
Go with the Flow,

wat er ook gebeurt,
zij blijft kalm.
De ideale bedding
voor veiligheid en avontuur,
nieuwe verten verkennen
en Thuiskomen…
Bep

Review Jordanië reis oktober 2017:

Eleven days in Jordan: a spiritual journey. We travelled from North of Jordan (close of Sirian border) to Red Sea, South of the country. In each stopover, an astonishing wonder was  waiting for us: landscape, people, culture.
It was a many different aspects journey: there was several challenges in the outside and also inside us. María Vendrik was always lovingly looking after the group and supporting its energy; making possible that each one reachs his own requirement level.   Timing between action and breaks was well decided. Cuisine was excellent, and the same about guides, drivers, camel keepers, cooks, and everyone’s solicitude. Jordan people is very friendly.
I am very happy and thankful for having shared the experience with this group.
Alejandra, Argentina

Vanaf de eerste ontmoeting in de luchthaven was er een sfeer van verbondenheid in ons reisgezelschap. Bij onze aankomst in Amman werden we heel hartelijk onthaald en maakten we ook kennis met onze chauffeur Saif. De eerste 2 nachten sliepen we in een ware hof van Eden bij een landhuis met een zwembad waarvan het water door een natuurlijke warmwaterbron werd gevoed. Na de archeologische hoogtepunten van de ruïnestad in Jerash zakten we af naar de Dode Zee. Drijven in het zachte, zoute water van de Dode Zee en onszelf insmeren met heilzame modder was een hele leuke, unieke ervaring. Hierna sliepen we heerlijk in een luxehotel. De volgende verrassende ervaring kregen we in de Wadi Mujib. Midden in de woestijn kronkelt een snelstromende rivier door een smalle kloof zich een weg naar de Dode Zee. We hebben ons een weg gebaand stroomopwaarts, door het soms borsthoge water. ’s Avonds kwamen we aan in een tentenkamp van Bedoeïnen in de bergen. Lekker gegeten en gezellig samen een waterpijp gerookt. ’s Ochtends via een prachtig bergpad gewandeld naar Petra. De aanblikken van deze rotsstad zijn onvergetelijk. De volgende dag vertrokken we naar de Wadi Rum voor onze zesdaagse trektocht door de woestijn. Dit was echt een onvergetelijke ervaring. Elke dag door adembenemende landschappen, vaak in stilte, schommelend op een dromedaris verder trekken. De avonden sliepen we buiten onder de blote hemel op matrassen in een slaapzak. Het begeleidende team maakte heel lekkere en gevarieerde maaltijden klaar. In de woestijn bestond er ook geen tijd. Het tijdsbesef valt volledig weg. Geen klokken, geen afspraken, geen planning. Gewoon de neus van de kameel volgen en inspelen op het moment. Zalig. Na onze laatste woestijndag zakten we af naar de badstad Akaba. We verbleven weer in een heerlijk luxehotel waar we het woestijnstof van ons af konden spoelen en we lekker relaxten aan het strand. ’s Avonds genoten we nog van een gezellige en heerlijke laatste avondmaal. Wat onze reis in Jordanië nog extra fijn maakte is de hulp van onze chauffeur Seef. Deze man was veel meer dan een chauffeur. Ik heb nog nooit in mijn leven zo’n dienstbare, liefdevolle man ontmoet. Onze groep was ook super. De Verbinding was er en dat maakte onze reis zo bijzonder. Een aanrader voor iedereen.
Johan

Review Schotlandreis juni 2017:

In Schotland was ik al eens geweest, maar toen ik de reisbeschrijving van Maria las, wilde ik graag met haar mee.
Het bezoeken van verschillende oeroude, magische  krachtplekken, gaf deze reis veel diepgang. Maria had ook twee leuke, gastvrije hotelletjes uitgezocht, waar we heerlijk hebben gegeten. (Ook belangrijk!)
Alle weertypes hebben we meege
maakt en ook dat hoort bij het prachtige Schotland met zijn overweldigende natuur. Mede dankzij de inzet van alle lieve reisgenoten heb ik deze reis ervaren als heel harmonieus, alles klopte!
Maria bedankt voor je fijne begeleiding!! En Yvo ook bedankt, je was een geweldige chauffeur!!
Ella

Reviews Jordanië 2016:

Een reis door Jordanië, Middenoosten reizen met Maria Vendrik als gids. Wat een prachtige ervaring! Jordanie met al de “ highlight” en meer! Noord Jordanië, Jerash, Dode zee, Petra, Wadi Rum…. op de kamelen in stilte en schoonheid van dit prachtige woestijn gebied. Maar dat is niet alles, De ontmoetingen met de mensen in Jordanië, van velerlei achtergronden,(Jordaniërs, Egyptenaren,Bedoeienen, Palestijnen etc) Zo hartverwarmend allen met elkaar. Daardoor voel ik mij ook welkom in dit land. En, Maria als onze Nederlandse begeleiding! Zij heeft ons als groep op haar liefdevolle manier “geleid”!!! Ieder in onze eigen waarde, waardoor wij met elkaar een onvergetelijke tijd delen. Dank je wel!!!
Heleen

In oktober met Maria als Nederlandse begeleidster en verder plaatselijke chauffeurs, koks en gidsen een reis door Jordanië gemaakt. Voor de hele groep werd een sfeer van veiligheid en warmte gecreëerd, waardoor het voor mij een onvergetelijke reis is geworden. Met hoogtepunten de wandeleling naar en in Petra en de kamelentocht door de Wadi Rum. Ik was nog nooit in het Midden-Oosten geweest, maar het overtrof mijn stoutste dromen. Wat een boeiend land, prachtige natuur en vriendelijke bevolking. Maria, het was geweldig!
Erna

Voor deze reis gekozen vanwege de Nederlandse begeleiding van Maria, dit voelde gelijk vertrouwd. Ik ging mee omdat ik naar de stad Petra wilde, maar de Wadi Rum woestijn was onvergetelijk!! Wát een ervaring 5 dagen slapen onder de sterrenhemel. Maar de hele reis was zo ontzettend mooi; de mensen, de natuur en de camels in de woestijn. Mede door de liefdevolle feedback van Maria én de mede-reizigster is dit voor mij een súper reis geworden!!! Dank Ray en Maria.
Wilma

Review Schotlandreis 2015:

Schotland, land van essentie
Ruige puurheid zuiver licht
Verscholen in de schoonheid
Van uitbundig bloeiend groen
Zich onthullend in stromend
Vallend en spett’rend water
Klimmend, puffend en rustend
Een mooi uitzicht ontdekkend
Een glimp van mijn eigen ziel
In “t veen, een wilde orchidee
In verbinding kunnen zijn
Met het verleden – heden
Daarin de toekomst barend
Waarin alles mogelijk is
The praying hands of Mary
Een heilige steencirkel
Een lieflijke waterval
Het tonen in de crypte
Het plezier en de aandacht
Met en voor elkaar, samen
Begeleiding ontvangen
Vanuit liefde en respect
Dat alles maakte de reis
Zeer bijzonder en uniek
Langs deze weg mijn dank voor en aan alle groepsleden
en in het bijzonder Maria en Yvo
Namasté, Ans